Keynotes

Hoe ziet de toekomst van winkelen eruit in een wereld die altijd verbonden is? Kijk, luister en leer hoe nieuwe generaties shoppers zijn opzoek zijn naar nieuwe manieren van shoppen. Hoe bedrijven all over the world omgaan met digitale transformatie. Laat je verassen door Wijnand met zijn veelgeprezen en inspirerende keynotes, met uniek zelf opgenomen beeld & geluid en talloze praktijk voorbeelden, die illustreren hoe online en offline retail met elkaar versmelten.

Nieuwe Keynotes

Reinventing Retail

Nieuwe technologieën veranderen retail radicaal. Voor consumenten vervagen online en offline naar een onlife ervaring. Winkelen wordt een persoonlijke ervaring in alle aspecten van de customer journey: van oriëntatie, tot selectie, tot betalingen, tot levering en customer care. Cross-border is key in de internationale wereld van retail. Retail wordt volledig opnieuw uitgevonden waar nog altijd de klant centraal staat.

Het Einde van Online Winkelen

Wat is de toekomst van winkelen in een wereld die altijd en overal met elkaar verbonden is? Niemand kan er om heen: nieuwe generaties shoppers vragen om nieuwe manieren van winkelen. Zij staan aan de basis van de grote retail transformatie die nog maar net begonnen is. In deze veelgeprezen, inspirerende keynote vertelt Wijnand aan de hand van 50+ video’s hoe online en offline retail met elkaar versmelten.

25 Jaar Online Winkelen

Of we nu de nieuwste smartphone bestellen, een reisje boeken of bedenken wat we vanavond willen eten, we vinden het niet meer dan normaal om dat via internet te doen. De opkomst en acceptatie van het online winkelen heeft zich in Nederland in een ongekend hoog tempo voltrokken. Wat een kwart eeuw geleden nog nieuw en onwennig was, is nu niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De verwachtingen en wensen van de consument hebben het detaillandschap in Nederland radicaal veranderd.

Platforms: East vs West in Retail

Chinese grootmachten staan aan de basis van tal van nieuwe retail ontwikkelingen die in het westen onopgemerkt blijven: Jack Ma’s New Retail visie, de O2O beweging -van online naar offline- en de opkomst van all-in-one apps. Maar ook in de VS werken grote techbedrijven aan eigen shopping eco-systemen waarmee ze consumenten met AI en ML in de watten leggen. Is er in de toekomst nog wel plek voor (kleine) webwinkels en merken? En welke rol kan Europa spelen in dit gevecht tussen ’s werelds retail grootmachten?