Aanbevelingen

Lees hieronder wat anderen zeggen over ’25 Jaar Online Winkelen in Nederland’

“Op fascinerende wijze laat dit boek zien dat de geschiedenis van online winkelen getuigt van durf en ambitie. Die ambitie zit in de genen van onze sector, en die ambitie nemen we ook mee naar de toekomst.”

Paul Nijhof

Voorzitter, Thuiswinkel.org

“Dit boek biedt een boeiende en vermakelijke terugblik op deze turbulente periode. Tegelijkertijd laat het zien hoe snel nieuwe structuren ontstaan en hoe gemakkelijk schijnbaar vaste waarden radicaal kunnen veranderen. Ook na 25 jaar staan we nog maar aan het begin.”

Huub Vermeulen

CEO, bol.com

“De revolutie van 25 jaar online winkelen had niemand in dit tempo en met deze omvang verwacht. Een boek dat iedereen moet lezen, met name generatie Z, want we kunnen leren van het verleden. Al biedt dat geen garantie voor de toekomst.”

Krein Bons

CEO, vanHaren

“Wie de toekomst wil begrijpen moet het verleden kennen. Dat geldt zeker ook voor economische disruptie. Dit boek heeft dan wel het verleden als titel, maar het geeft vooral een ongeëvenaard inzicht in de zeer innovatieve toekomst van online winkelen.”

Kitty Koelemeijer

Hoogleraar, Marketing & Retailing Nyenrode

“Dit boek leest als een enerverend reisverslag, waarin mooie reiservaringen worden afgewisseld met decepties. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt in dit boek aan bod.”

Joost Romeijn

Oprichter, Sunweb

“Een prachtige reconstructie van de opkomst van e-commerce in Nederland. Vanaf de start, toen de postorderbedrijven online gingen, tot nu, als Nederlandse unicorns zoals Adyen en Takeaway hun bestaan hebben opgebouwd rondom e-commerce. Het leest als een spannend jongensboek!”

Oscar Diele

COO, Flinders

“In Nederland weten we niet beter dan dat je overal eenvoudig en veilig elektronisch kunt betalen. Dit boek laat zien wat daarvoor nodig is geweest: naast techniek vooral veel mensenwerk en het creëren van onderling vertrouwen.”

Evert Fekkes

Senior Advisor, De Nederlandsche Bank

“Ooit wordt e-commerce de kurk waar post op drijft. Lees in dit boek hoe deze voorspelling van 20 jaar geleden waarheid is geworden.”

Eric Dietz

CEO, DPD Nederland

“Een terugblik als deze is als een blik in de toekomst. Lees dit boek, haal 25 jaar ontwikkeling in en vorm je eigen succesvolle visie voor de toekomst!”

Harmen van der Meulen

Oprichter & CEO, Futurumshop

“Het verleden is de basis voor het heden en de lessen uit het verleden zijn de basis voor de toekomst. Daarom is het zo belangrijk kennis te nemen van de keuzes die gemaakt zijn en van de ontwikkelingen die daarvan het gevolg zijn.”

Cor Molenaar

Bijzonder Hoogleraar e-Marketing, RSM

“Een boek dat niemand in de online retailwereld mag missen. De spectaculaire ontwikkeling, met vallen en opstaan, van 25 jaar online winkelen in Nederland. Prachtig en minutieus beschreven. Een must-have voor iedereen die de online wereld wil begrijpen.”

Ed Nijpels

Oud voorzitter, Thuiswinkel.org

“Dat er voor online winkelen een prachtige toekomst in het verschiet ligt, wisten we. Maar na het lezen van dit boek weet je ook hoe fascinerend de geschiedenis van dit jonge kanaal is.”

Frank Oostdam

Voorzitter & Directeur, ANVR

“Na 25 jaar online winkelen in Nederland is het geweldig om te zien dat de consument nu echt de baas is. Dat doet je nog meer verlangen naar de komende 25 jaar!”

Fer van der Plas

Oud CMO, Macintosh Retail Group

“Een must-read voor innovators van nu. Dit boek beschrijft op een hele duidelijke wijze hoe je met een breed blikveld en een gezonde dosis lef ook kunt behoren tot de categorie ‘verschilmakers’ in de retail.”

Ronald Pieters

Oud CEO, Bruna

“We schreven geschiedenis maar wisten het niet. Wat een geweldige terugblik!”

Janet Sellis

Oprichter, Kieskeurig.nl

“Wijnand en Wilbert geven een prachtig inzicht in de geschiedenis van online winkelen. Een periode waarin niet alleen ons perspectief op retaillogistiek compleet is veranderd, maar vooral onze omgang met de klant.”

Mathijs Suidman

Business Unit Manager, Media CB