De staking van pakketbezorgers van PostNL is beëindigd. PostNL en de actievoerende zelfstandige pakketbezorgers hebben vandaag een akkoord bereikt. Thuiswinkel.org is tevreden over de snelle oplossing van het conflict.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org: “Het is goed te constateren dat PostNL maximaal heeft ingezet om tot een oplossing te komen en om de schade voor webwinkels en consumenten beperkt te houden. Dat er binnen 3 dagen een oplossing is gevonden, geeft aan dat alle partijen in het conflict hun verantwoordelijkheid hebben genomen. Ook goed te constateren dat we de afgelopen dagen open en constructief met elkaar hebben gesproken, en dat de zorgen van webwinkels in het algemeen, en onze leden in het bijzonder, adequaat zijn opgepakt ”.

Thuiswinkel.org constateert dat de schade – zoals al eerder aangegeven – beperkt is gebleven. Circa 90.000 pakketjes, ongeveer 4% van de te bezorgen volume, hebben in de afgelopen dagen vertraging ondervonden. Jongen: “De pakketbezorging, die vertraging heeft opgelopen als gevolg van de acties, zal naar verwachting snel terugkeren naar normaal. De pakketchauffeurs hebben inmiddels hun werkzaamheden hervat”.