Record aantal inschrijvingen vernieuwde Shopping Awards 2021

feb 2, 2021Events, Mediaoptredens

Met 316 inschrijvingen voor publieks- en vakprijzen tikt de stichting Shopping Awards een record aan in haar bijna 20 jarige geschiedenis. Tussen 1 en 28 februari kan iedereen zijn/haar favoriete webwinkel beoordelen en een stem geven! Daarnaast is het aan de, meer dan 700, Shopping Awards Vakexperts om hun oordeel te geven aan voor hen willekeurig geselecteerde deelnemende webwinkels. De deelnemers van de publieksprijzen worden volgens het Songfestivalprincipe voor 50% bepaald door consumenten en voor 50% bepaald door vakexperts. Op 2 maart a.s. worden de genomineerden in 30 categorieën bekend gemaakt. Op 25 maart worden de Shopping Awards uitgereikt.


Toegankelijk voor het gehele online retaillandschap

De mogelijkheid om gratis in te schrijven en te kiezen uit meer categorieën hebben er voor gezorgd dat de Shopping Awards toegankelijker zijn dan ooit tevoren.  Nieuwe categorieën als ‘DIY en hobby’ , ‘Tuin’,  ‘Dieren’, ‘Niche marktplaatsen en ’Fietsen  zijn voorbeelden van nieuwe categorieën.

Wijnand Jongen, voorzitter van de stichting Shopping Awards: ‘Het is een bewuste keuze van de stichting geweest om naast grote en bekende retailers ook kleinere webwinkels aan te moedigen om mee te doen. Dat is met de huidige aantallen gelukt en de verwachting is dan ook dat er een mooi gevarieerd beeld van genomineerden en winnaars uit zal komen. Het Songfestival principe om te komen tot genomineerden en winnaars helpt daarbij.’

763 Shopping Awards Vakexperts beoordelen webwinkels
In lijn met de toegankelijkere awards is de toevoeging van de Shopping Awards Vakexperts die de aankomende editie wordt voortgezet. Meer dan 700 vakexperts, mensen met e-commerce kennis, wordt deze maand gevraagd naar hun professionele oordeel. Zij zullen willekeurige webwinkels gaan beoordelen. Door deze toevoeging worden de genomineerden en winnaars niet meer alleen bepaald door de stem en het oordeel van het publiek, maar ook door honderden onafhankelijke, kwalitatieve vakexperts.

Alle deelnemers krijgen na afloop van de Shopping Awards een waardevol benchmarkrapport, waarin onder andere een NPS score en een overzicht van beoordelingen van vakexperts staan.

Laat je stem gelden
Wie moet er een Shopping Award winnen? Vanaf nu is het mogelijk om je oordeel uit te brengen. Bekijk alle deelnemers hier en breng je stem uit! Op 2 maart a.s. worden de genomineerden in 30 categorieën bekend gemaakt. Op 25 maart a.s. worden de Shopping Awards uitgereikt.