Het was genieten gisteren in The Harbour Club in Amsterdam bij de uitreiking van de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XS. Sophie Hilbrand reikte de prijzen uit met meer dan 350 enthousiaste aanwezigen. Het is alweer de 13e keer dat de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards de Publieks- en Vakprijzen uitreikt aan de beste webwinkels van Nederland. Gisteren ontvingen 19 webwinkels (met een omzet tot 4 miljoen euro) in 19 categorieën de Publieksprijzen XS. Ik mocht bij de opening van de middag alle winnaars alvast uitnodigen om naar het grote Thuiswinkel Awards Gala te komen in Noordwijk aan Zee, op donderdag 27 maart a.s. in Grand Hotel Huis ter Duin. Zij zijn daar de VIP-gasten van het stichtingsbestuur.

Het meest genieten was het van het ondernemerschap dat in alle interviewtjes van Sophie Hilbrand, met genomineerden en winnaars, ervan afdroop. De presentatie van Henri Jansen van winnaar Hardloopaanbiedingen kwam uit het hart. De vraag van Sophie aan een van de genomineerden, “en hoe lang zijn jullie als webwinkel nu al actief?”, waarop de jongeman antwoordde: “Dat weet ik niet, want ik werk hier pas 1 dag”, deed me denken aan de bekende tv-reclame van het uitzendbureau waar de medewerker een heuse afscheidsreceptie kreeg na 3 dagen werken.

Ik kijk uit naar het vervolg! Aanstaande maandag worden de genomineerden voor de Publieksprijzen XL en de Vakprijzen bekend gemaakt. En dan via jurymeetings op weg naar het gala eind maart in Noordwijk aan Zee. Het wordt een mooie maand maart met veel inspiratie voor webwinkelondernemers.