Vandaag werd bij de SER in Den Haag ten overstaan van de pers – op feestelijke wijze – het nieuwe keurmerk voor online dating sites gelanceerd: Keurmerk Veilig Daten. Tot stand gekomen in samenwerking met de grootste datingsites, de Consumentenbond en Thuiswinkel.org, onder auspiciën van de Sociaal Economische Raad.

KeurmerkveiligdatenIn Nederland zijn meer dan 600(!) online datingsites actief. De 9 grootste datingsites presenteerden vandaag een keurmerk voor online datingsites. Het nieuwe keurmerk is gebaseerd op de Algemene Voorwaarden van Thuiswinkel.org, met additionele op de online dating branche afgestemde voorwaarden over bijvoorbeeld abonnementsgelden, klachtenafhandeling etc.

Alle betrokken online datingsites zijn inmiddels lid van Thuiswinkel.org, mogen het Thuiswinkel Waarborg voeren en voldoen daarmee aan gestelde voorwaarden op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid van persoonsgegevens en financiën.

Al met al een mooi voorbeeld van zelfregulering in de markt waar we samen met de online datingsites, de Consumentenbond en Thuiswinkel.org trots op mogen zijn.

Het Keurmerk Veilig Daten zal per 1 januari geëffectueerd worden. Deelnemende online datingsites zijn: Lexa, Relatieplanet, Pepper, PARSHIP, Match4Me, e-Matching, Paiq, 50plusmatch en eDarling.